Over ons

Snow B.V. is al twintig jaar een leidend kennisinstituut op het gebied van Unix en datacentra. Snow creëert een brug tussen klanten en consultants. De nadruk ligt op technologie en kwaliteit. Er werken circa 130 mensen bij Snow, waarvan dertig stafmedewerkers en ruim honderd technische specialisten, namelijk de consultants.

De consultants bij Snow beschikken over diepgaande kennis van systeembeheer, netwerken, security, storage en databases, en hebben brede ervaring. Binnen diverse sectoren, zoals de telecomsector, de financiële sector en de publieke sector, vervullen zij onder andere functies als technisch specialist, teamleider, technisch projectleider en architect. Bij Snow vinden de specialisten een informele sfeer waar technische expertise beschouwd wordt als een deugd.

Klanten kunnen een heldere, zakelijke benadering verwachten van hun praktische behoeften. Bedrijven kiezen voor Snow, omdat zij verzekerd willen zijn van hooggekwalificeerde assistentie bij het beheer van hun IT-infrastructuur en bedrijfsapplicaties. Ongeacht of het gaat om het volledig uitbesteden van het project of om tijdelijke capaciteitsproblemen, klanten vertrouwen op de vakbekwaamheid van de Snow-specialist. Snow kan vakbekwaamheid garanderen doordat haar consultants en engineers in vast dienstverband werken. Naast een streng werving- en selectieproces hanteert Snow een strikt certificeringsbeleid op basis van externe examens. Consultants hebben een ruim studiebudget en meerdere studiedagen om trainingen te volgen en examens voor te bereiden. De trainingen worden in het algemeen door de Snow Academy ontwikkeld, georganiseerd en gefaciliteerd.

 

Snow Academy
Als leidend kennisinstituut heeft Snow de verantwoordelijkheid om de kennis met derden te delen. Dit doet Snow door de consultancy-activiteiten, door lezingen te geven bij hogescholen en op conferenties, meetups te organiseren en door stageplekken aan te bieden. De Academy begeleidt snuffelstages, onderzoeksstages en afstudeerstages op HBO- en MBO-niveau. Bovendien beginnen jaarlijks enkele tientallen young professionals aan een traineeship tot consultant, accountmanager of recruiter. Tot slot kunnen IT’ers die niet bij Snow werken, ook cursussen bij de Academy volgen.

De Academy streeft naar een breder onderwijsaanbod op het gebied van Unix en opensourcesoftware, en de essentiële vaardigheden die daarbij komen kijken, zoals programmeren en professionaliteit. Trainingen vinden plaats – ook al zijn er minder aanmeldingen – zodat enthousiaste techneuten door kunnen studeren in hun vakgebied. Trainers werken als consultant en kunnen de trainingen daarom uitstekend aanvullen met praktijkvoorbeelden. De Academy gaat om kennisdeling.

 

Nederlandse Raad voor Training en Opleiding
De Snow Academy heeft het keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Samen met de NRTO staat de Academy voor acht kwaliteitseisen. De Academy:

  • Is transparant over zijn product of dienst.
  • Is helder over de leeruitkomsten van opleidingen en trainingen.
  • Meet de klanttevredenheid.
  • Komt gemaakte afspraken na.
  • Zet deskundige docenten, trainers en adviseurs in.
  • Investeert in de deskundigheid van zijn personeel.
  • Heeft zijn processen op orde.
  • Streeft naar continue verbetering.

 
Als NRTO-lid houden we ons aan de gedragscode van het NRTO en maken we gebruik van de Algemene Voorwaarden Consumenten NRTO d.d. 16 april 2015 bij cursusovereenkomsten. Voor zover de toepassing niet mogelijk blijkt, zullen klant en de Snow Academy in goed overleg vergelijkbare regelingen treffen. Lees voor elke training onze cursusvoorwaarden goed door!